Mera bilder

Slänger ut ett gäng bilder till från resan, har suttit nu en stund och fixat till några fler. Har lärt mig göra macron i photoshop, så alla bilderna som jag tog har fått sig en genomkörare medan de som jag lägger här är manuellt tillfixade. Men 180 bilder skulle jag aldrig ha tid att sitta o fixa till, de flesta är ju faktiskt sådana som kan vara kul att ha kvar.

image45


image46


image47


image48


image49


image50


image51


image52


image53


image54

Nr1

Här är den första redigerade bilden från bröllopet, har inte hunnit med flera men det kommer.

Anne och tärnorna:

image44

Tillbaka från Finland

Nu är vi tillbaka från bröllopet i Finland, det var kul att få komma iväg lite. Härligt med en båtresa bara jag och M. Det blåste lite på vägen dit men inte alls så farligt, på hemvägen var det däremot lite gungigare och M blev nästan lite sjösjuk. Har tagit en väldans massa bilder oxå, fick träna allt möjligt under resan. Det blev både vimmelbilder och bröllopsbilder. Är lite besviken på mina bröllopsbilder däremot, det var väldigt svåra förhållanden och jag tabbade mig genom att inte använda blixten utanför kyrkan. De gick ut i solet uppe på trappan och sen ner i skuggan och där nere i skuggan tyckte jag att bilderna blev lite väl mörka i förhållande till bakgrunden. Kommer lägga ut ett par stycken här när jag har efterbehandlat klart.

Blev hyfsat mycket mat under resan, buffé på vägen dit och sen till frukost och så samma sak på vägen hem. Gott som bara den var det, men jag kände sig som en uppsvälld bulle sen när jag kom hem i mån.

Igår kväll monterade jag upp staketet hemma också och idag ska gruset på, sen kan jag få slappa ett tag. Det ska bli skönt att bara kunna sätt sig ner och njuta. Om nu solen behagar komma fram igen det vill säga.

Midsommar snart då, kul.... Blir fest hemma hos oss, var tänkt som en grillfest men vi får väl se hur det blir nu. Vädret ser ju inte allt för lovande ut.

Ska jobba vidare nu, har en hel del att ta igen från tiden jag var borta. Kan hända att jag är snål med uppdataringarna här dagtid ett tag framöver. Får se....

Jo föresten, har fixat en ny tag till mina bilder. Scannade in min egen namnteckning och gjorde en font av den det tyckte jag var fränt :) Så här ser den ut, haha inte den vackraste namnteckningen men det är ju så den ser ut iaf.

image43

Drogad

Lr vad kan ha hänt igår? Vi var på jobbet o drack en stund o sen åkte vi ner till stan - minnet kristallkart. Gick in på palace, tog en dricka o satt och snackade i baren. Träffade på Sandra där oxå, o snackade me henne en stund. Sen hade folk försvunnit och jag cyklade hem. Sen!! Svart o ja vaknade i nått trapphus i morse vid 5 när M ringde o undrade var jag var. Fan va orolig hon måste varit, hade dött om det var hon som varit borta så. Men frågan är vad som kan ha hänt där, jag drack bara två öl ute så det borde inte blivit så.

Trött är jag iaf idag!!

Älskar dig M! Puss!!

Semester...

....är det snart. Iallafall i några dagar, åker på tors lunch men ja tror nog att jag är ledig hela dagen. Blir inte en effektiv arbetsvecka det här, idag är det en hel dag och på ons är det en hel dag men i morrn så är det ju gemensamma aktiviteter halva dagen och på tors så är det slut för veckan.

Har verkligen varit en skön helg det här... Slutade tidigt i fre och åkte ut till Ågelsjön och bara la mig o solade o läste bok, sen ringde A och frågade om ja inte skulle vara me o lira fotboll. Det är inte riktigt mitt gebit men va f_n det är ju sommar så jag får väl offra mig :) Efter fotbollen blev det lite spelkväll, de andra drack lite öl o så och drog ner på stan framåt halv 12 tiden för att göra öltälten osäkra, och det blev dom nog kan jag tänka mig haha. Jag skulle hämta M på natten så jag kunde inte hänga med ut, men med tanke på hur varmt det var i lör så var det nog skönt. Bakis i den hettan hade inte varit nått skoj. På lör drog jag ut och firade min farmor som fyllde år. Käkade god smörgåstårta och bara tog det lugnt. Badade för första gången i år.....ja vet...grymt larvigt att inte bada på fre men det var så mycket folk så ja pallade inte tränga mig ner till vattnet.

I går kom jag upp ungefär samtidigt som M, vi gick ut tillsammans och käkade frukost sen kom pappa förbi med en kärra jord som ja skulle ha till den delen av gräsmattan som inte riktigt var klar ännu. Nu har jag inte mycket kvar innan jag har lovat mig själv att inte jobba så mycket mer under sommaren. Ska bli skönt att kunna slappa men jag vill ha en del saker klara innan så att ja verkligen ska kunna slappna av. Är egentligen bara staketet som ska upp o sen är det "färdigt" för sommaren.

Blir inte mycket bilder upplagda här, det är ju så skönt ute så ja vill inte sitta inne och hålla på med sånt. Det kommer mera när det blir dåligt väder igen. Det lär ju komma, vi bor ju ändå i sverige.

H.O.T

Varmt varmt har det varit de senaste dagarna, skall verkligen inte klaga. Jag är av åsikten att det kan inte bli för varmt och för mycket sol. Möjligen lite regn några nätter för att fixa till allt stackars grönt som dör annars. Men de senaste dagarna har varit helt underbara. Har dock bränt mig lite, efter ons såg jag ut som en nykokt kräfta, haha. Jag var ute mellan 9 och 21 så det var kanske inte sååå konstigt. I går så tog vi en sväng på stan så att M kunde köpa sin bröllopsklänning - den hon ska ha på bröllopet vi ska på alltså, inte hennes egen :) Att åka ner på stan igår med bil var kanske inte det smartaste jag gjort på länge men jag tycker inte det gör så mycket att det typ är stopp på vägarna. Tycker det är rätt så kul att titta på alla glada studenter och alla fina bilar som glider omkring. Just d, M bytte sin läklabret igår också. Haha, typ 1 mån efter läktiden var slut. Den blev jättefin, ett stort lyft när den inte stack ut längre o så att den glimmar lite i vissa vinklar.

När jag kom hem var jeg heeelt slut. Blev bara pladask i soffan o sen lyfte jag inte mycket på mitt ass mera under kvällen. M provade en prickig klänning som hon köpte förra året som hon fick för sig att hon inte kunde ha men jag tyckte allt att den satt jättefint. Du är så söt i den klänningen gumman!!

Dags att jobba lite igen...

Ha en kul kväll om du läser det här M, lr ja självklart även om du inte läser men då får du förlita dig på att jag sa det i morse. Puss hej!!

Haha

Från tjuvlyssnat:

Två killar ~25 står och lassar upp mat på kassabandet.
Kille 1 (hållandes en gurka): Men måste vi käka kaninmat idag?
Kille 2: Va? Nej, den är till min flickvän.
Kille 1: Jaha.
Kassörska (glättigt): Se till att skölja av den noga bara, de är besprutade.
Kille 2: Jaha, jo, tack.
Kassörska: Ingen orsak, man ska alltid vara noga med intimhygienen.

Indisk restaurang, Södermalm

Det är någon inne på toaletten som tar god tid på sig, och det börjar bli en liten kö.
Killröst (hörs vagt inifrån toaletten): Hej! Jag sitter inne på er toalett och..eh, det är slut på toapapper!
Tystnad.
Killen: Nej, jag skojar inte! Snälla, kan någon komma förbi med lite toapapper till mig? Ok, knacka så öppnar jag. Tack, hej!
Efter någon minut kommer en anställd med en rulle toapapper och knackar på, en hand sticker ut och tar emot, och folk i kön brister försiktigt ut i skratt. En liten stund senare kommer en väldigt röd kille ~25 ut.


Åååå...stackars kille :)

Nu VERKAR det fungera

Tjoho, nu verkar internet fungera. Sitter på jobbet nu så här är det klart att det fungerar men jag menar hemma. Man blir grymt handikappad utan internet, man tänker liksom. "Det kan ja kolla upp på nätet" Nehe, ja just det. Det fungerar ju inte....hur gör man då? Exempelvis få fram ett nummer, skulle ringa vikingline och det är ju inte så att man ringer 118118 det första man gör. Brukar göra det ibland, i nödfall. Men nu satt ja hemma o hade en dator bredvid mig. Ringde tillslut till syrran så fick hon slå upp d på deras hemsida. FAST, under samtalet kom ja fram till att ja borde ha det på senast uppringda nummer. Haha, det enda 08 numret ja ringt så det var inte svårt att lista ut vilket som var deras. Men det hade ju kunnat vara så att ja inte ringt till dom tidigare i veckan.

Sååå underbar dag igår, var uppe hyfsat tidigt o satt o käkade frukost ute i värmen på terassen. Tog ut katterna så att de fick springa av sig lite o sen satte jag igång att gräva stolphål till vårat staket. Det var inte ens jobbigt eller tråkigt, jag kände helt enkelt ingen stress. Låg t.om och solade en stund igår, men det är lite svårt. Våra grannar babblar så förbannat så man får aldrig en lugn stund. Haha, nevars, dom är rätt trevliga. Men det skulle inte gå att läsa en bok, ja gillar inte att bli avbruten när jag läser. Är lite för att få den där avskildheten som ja ska få upp staketet. Framåt kvällen så åkte jag hem till mina föräldrar och firade min bror som hade namnsdag, käkade gott och hade trevligt.

Brorsan följde sen med oss hem för att gå en "Emil skola", han ska vara barnvakt åt våra katter när vi åker till finland. Är lättare att nån vaktar dom hemma hos oss än att vi ska ta ut dem till mamma o pappa, syrran o hennes kill har hundar där och det gillar dom inte. Han var iallafall tvungen att lära sig larmet, hur man sätter igång tvn (jag vet att det låter larvigt, men jag har en multifjärr så det är inte så självklart för utomstående) och hur man ger Aramis hans tablett. Han stretar gärna om man inte vet, han är inte lite stark heller. När veterinären skulle ge spruta så var vi 4 som höll i honom. Haha, stark som en björn.....med VASSA klor.

Känns konstigt att det är tors idag, blev som två riktigt korta veckor den här veckan. Skönt avbrott med ledigt där mitt i. Nu ska ja i alla fall fortsätta med mitt jobb. Har några ritningar ja ska få klart. Ha en bra dag!!

Malin, glöm inte bort och titta på de där vaserna när du är på stan. Puss hej!!

Damn Internet.

Internet har legat nera hemma sen i fre, har varit på telia men inget har hänt. Sånt bli man bara så trött på, det ska ju ALLTID fungerara ju. Tur att det har varit bra väder så att man inte ens velat sitta inne då :) Har varit en riktigt bra helg i övrigt! Målade i lör, men det var inte så där tungt o jobbigt som ja hade trott. Fick hjälp av brorsan så det gick lite fortare, i utbyte mot att ja hjälpte honom o tvätta bilen. Efter att vi målat så tvättade vi av min och mammas bil, såå fick min glänsa en dag iaf. Lör var annars ganska så händelselös, lite grillning o film på kvällen. Annars vääääldigt lugnt. Det var ändå rätt skönt, bara glassa runt o bli brun, lr kräftröd kanske är rätt ord. Haha, ser ut som en fyllegubbe om näsan. Ett arv som jag fått av min mor, bränner näsan så fort ja typ tittar åt solen.

I sön ringde A på förmiddan medan ja stod o frostade av frysen. Jepp, ja var faktiskt tvungen att göra det när d var strålande sol och varmt. Men det hade inte riktigt hunnit bli varmt då.... Jo iaf, han frågade om vi skulle köra lite Go Cart då klinga invigde sin nya utebana igår. Sjääälvklart!! Sagt o gjort, första racet gick sådär. Bilarna var förbannat snabba o d var väldigt lätt att snurra. Men huvudsaken var ju att ja vann :) Andra racet gick ganska hyfsat, 6e bästa tiden för dagen. Det är svårt o säga om den verkligen var så bra, det kändes inte så egentligen, men det ser fint ut på pappret ja har hemma iaf :)

Skulle ju hämta ut min blixt i fre oxå, tror ni den kommit lr?? Nehe då!! Idag hoppas ja, annars blir ja zyyyyr!! Får se hur lång tid det tar innan ja fotat inn mig med den sen.

Ska ta o fortsätta me jobbet nu, hörs!!

Utmaning

Carolangels utmaning!!!

Det är verkligen inne med att fixa och dona med sina hem, så att man får en jysst inredning. Många inredningsprogram sänds på TV och många tidningar/böcker ger tips o trix på vad man kan göra.

Inredning är kul så jag har svarat på några snabba frågor i ämnet:

» Hur skulle du beskriva din inredningsstil? Jag gillar blandade stilar, just nu är jag/vi ganska inne på afrikanskt blandat med modernistiskt. Vi kulle vilja byta ut en hel del detaljer så som soffbord osv till något i mörkt trä. Kanske en kista e.d men de är så dyra så det har inte blivit av.


» Hur mycket pengar spenderar du varje månad på inredningsdetaljer? Utslaget på ett år - kanske 500:- Skulle gärna vilja lägga mera, men då är det mest för utbyte av en del bord osv. Sen beror det lite på vad som räknas som inredningsdetaljer. Vi har ju gjort om hela vårat hem under det senaste året. Från det här till det här så där har det ju lagts några kronor.

» Ditt bästa inredningstips?  Det är roligt att ha egna ideér och bygga själv, samt less is more (inom en viss gräns) Det kan lätt bli för plottrigt med för mycket saker istället för snygga. En sak är kanske snygg för sig men inte tillsammans med 100 andra.

» Vilken är den värsta inredningstabben du gjort?  Klart att man ångrat vissa saker även om de inte varit så stora saker. Som gardiner och sånt till exempel. Men det jag ångrar ibland är att vi inte målade golvet som vi var inne på. Antingen mörkt eller vitt. Men ja tycker ändå det är fint som det är.

» Vad vill du helst ha till ditt hem just nu? Ett nytt matbord och ett nytt vardagsrumsbord. Ska kanske bygga ett nytt vardagsrumsbord men just nu känner jag inte att jag har tid.

Utmaning:
Nappar du på den här utmaningen genom att svara på snabba frågor kring inredning, så får du gärna göra det.

Vilken?

Vilken bild är finast? Softade originalbilden lite grand för att den skulle se lite mera "hemlighetsfull" ut.

Den softade!

image42


Originalet!

image41



Finally friday

Har känts som en tung vecka, sak bli skönt med helg nu. Blir en lugn helg, får se vad som händer. Det beror lite på vädret, om det blir sol så är ja nog hemma o pysslar lite. Har lite ågrn för det där staketet, skulle vilja ha d klart så ja kan få slappa resten av sommaren. Däremot om det nu inte blir sol som de lovat så kommer ja jobba.

Ikväll blir d tv kväll som vanligt, har våra serier att följa :) Postkodsmiljonären halv 8, talang kl 8 och medecinmannen klockan 9. Bra skit... Inget onyttigt typ chips i helgen iaf, blir fruktsallad om nått. Känns som det blivit lite mycket av det goda de senaste helgerna. Har ju som mål att ha en hyfsat platt mage till sommaren så att ja inte behöver skämmas med badbyxorna på :) Lite jobbigt att ja inte använder mitt gymkort, har faktiskt liiite ågren för det. Det känns bara som att ja aldrig har tid, antingen jobbar jag på jobbet, eller hemma eller så är det så bra väder att ja känner att ja vill vara ute. Är nog bara undanflykter allt ihop... Ska pallra mitt ass dit, har ja bara kommit igång så vet ja ju att ja fortsätter. Det var all övertid vid jul som tog musten av mig, lr rättare sagt. Gymet va stängt när jag slutade på kvällarna OCH på helgerna. Så, the conclusion is: (lr ska d vara are där??)  En regnig dag när jag inte jobbar så ska ja gå dit, motivera mig med att köpa ett tre ggr solkort o börja gå dit. Då kanske det släpper.

Kom med förslag!!!