Nästan påväg...

Håller för fullt på att packa det sista och kolla över så det inte är nått vi glömt. Det är faktiskt mest saker att komma ihåg här hemma, praktiska saker. Typ att räkningar ska scannas och mailas till oss och sånt. Men nu känns det som att vi börjar komma till slutet, är lite musik som ska föras över till min telefon bara. Gustav kommer hit i morgon bitti så ska vi instruera honom om det sista här hemma och sen sjutsar han ner oss till stationen. Tåger går 9:33 och flyget 14:00 så då få ni tänka på oss.

Uppdateringarna här på bloggen kommer sporadiskt beroende på väder, lust och tillgång på dator.

Nu ska jag ta min sista dos ducoral och sen tvätta ur blonderingen ur håret. Önska oss lycka till i paradiset!!

Winnerbäck

Var på konsert i linköping igår, det var riktigt bra drag trots att det var en så liten arena. Fick nästan inga bilder då jag inte fick fota med systemkamera där inne men jag har ett kort videoklipp som visar lite vilket drag det var. OBS, riktigt dålig bild men ni får ha överensseende med min kassa mobil.


Roterande menyer??

Fredagar är äta ute dagar på mitt jobb, visst vi äter ute andra dagar också men fredagar går nästan alla ut och äter tillsammans. När vi då går ut försöker vi hitta ett ställe som nån mat man får lite fredagskänsla med, det brukar vara fläskfilé eller något liknande. Den senaste tiden har vi ätit rätt mycket inne i stan, då har det oftast blivit Spiran, OLearys eller något liknande ställe. MEN, nu kan jag för er presentera. Dadada, FREDAGSMENYN!!

Spiran: ALLTID, fläskfilé med antingen stekt potatis eller potatisgratäng.
OLearys: BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ Fylld m. brieost, madeira- & champinjonsås, bacon, purjolök samt strimlad potatis (har varit det tre gånger ännu, så den här fredags menyn är inte helt bekräftad)
FornoItaiano: Fläskfilé med pepparsås, bearnaisås & kulpotatis.

Alltså inget fel på menyerna, men snälla variera er!!

Sista dagen för det här året!

Sitter och dricker mitt morgonkaffe på jobbet för den sista dagen det här året. Nu börjar det pirra i magen på riktigt, resfeber har jag inte haft på länge men nu är det dags för den åkomman igen. Den här dagen kommer nog dessutom gå fort, har massor att styra med på jobbet för att kunna lämna över på ett bra sätt men jag känner att det börjar bli lite orndning på torpet nu faktiskt. I eftermiddag blir det en tur på stan också tror jag bestämt, vi har fortfarande en del småplock att fixa med innan resan. Malin skulle ha en väska b.la. pratade hon om igår.

Prinsen och prinsessan!

Kommer nog att kännas konstigt och lite oroligt att vara utan katterna i en hel månad. Klart jag tror Gustav kommer ta väl handd om dom men ändå, jag har ju alltid svårt att släppa ansvar till någon annan. Jag gillar att ha kontrollen, och det har jag inte när jag är på andra sidan jordklotet på en varm strand med en kall öl i handen. Hoppas bara att Aramis inte får för sig att matstrejka eller nått annat dumt medan vi är borta så tror jag verkligen inte att det ska vara några problem.

Malin har skrivi en halv bok med regler för katterna. Det kan låta helt urflippat men det behövs, dom är inte lite speciella. Inez har vi precis lärt att inte gå upp mitt i natten och gnälla för att hon vill ha mat och Aramis är matallergiker och får medicin en gång om dagen samt att han absolut inte får äta nått annat än sin egen mat. Varför vi har dom kanske du då undrar?? Men dom är sååå underbara, smarta djur och väldigt egna. Inez börjar spinna bara du tittar på henne och apporterar saker som en hund med saker vi kastar till henne medan Aramis bara är så himla mysig. Jag har bara sett den katten arg hos veterinären aldrig annars och då menar jag aldrig. Det spelar ingen roll om du ställer honom i duschen eller drar honom i svansen, han bara finner sig.

Se bara så söta!!

image111

image112

Julbord

Åååå, vad sugen jag blev på julbord nu då. Ser verkligen fram emot sön, ska bli så gott. Hittade den här "jubordslistan" och tänkte visa hur det ligger till hos mig.

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej, Måste jag??
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap, MEN bara griljeringen.


Gott!!

image110


Växer

Malin mage bara växer och växer, nu syns det verkligen att det är nått där. Kände på den igår och jag tror att jag kände den. Vet inte, det är svårt. Kan varit Malins hjärtslag också men det känns så himla kul att det är nått där inne men också overkligt. Kan knappt förstå att vi ska bli föräldrar men en sak vet ja, vi kommer bli bäst. :) Var och köpte barnstol i fre på ett erbjudande som verkligen var åt oss. Jag hade fått erbjudande i just fre om att köpa en barnstol av en på jobbet. Begagnad men ändå relativt oanvänd då de endast används ca ett halvår, iallafall, vi skulle få betala ungefär 900 för den. När jag kommer hem från jobbet och ska lämna bilen innan festen så tog jag in tidningen och la den uppochner på bordet och gick sedan därifrån. Malin kommer strax efter in i köket och tittar till på tideningen och sedan stannar hon upp och pekar. Kolla, det där är till oss! Då var det just den stolen som vi ville ha men helt ny och i valfri färg för 899 istället för 1700. Supererbjudande endast över helgen. Bara att slänga sig i bilen och åka dit alltså.


Inte långt kvar!!

5 dagar står det på min counter, det börjar kännas nu. Imorrn ska jag börja packa ordentligt oxå men det är inte såå mycket som ska med så att det har kännts som om jag behövt börja ännu. Har skrivit en lista som det bara är att checka av ifrån, det är tråkigt att glömma nått som man verkligen vill ha. Tiden fram tills vi åker kommer nog gå fort iallafall, idag går ju nästan att räkna bort. Då är det bara två dagar av jobb kvar och sen är det helg med fullt schema. Lör måste nog vigas åt att bygga lite i lägenheten för att hjälpa mamma och pappa en del innan jag åker sen är det Winnerbäck på kvällen. Sön, hem till farmor och gå på lilljul och äta julbord. Tycker synd om Malin där bara, hon får ju inte äta gravad lax och det är hennes favorit på julbordet.


Önskelista, check!

Önskelista (ingående värden)
 - Pengar till thailand och för att göra det lite roligare, i baht.
 - En ny stekpanna (måste klara induktionshäll)
 - En plunta (Så man kan värma sig i backen när vi är i sälen)
 - Trivial pursuit family (Jag tycker det är roligare med lite blandade frågor, dom andra är grymt svåra)
 - Whiskeyglas

Önskelista (utgående värden)
- Pengar till thailand
- En ny stekpanna, mycket bra.
- Trivial pursuit deluxe. Man slår för att avgöra svårhetsgraden.
- Whiskeyglas
- Rakapparat
- Kalsonger
- Kryddställ men en väldig massa kryddor
- Biocheck (200:-)
- Barnböcker till bebis

Kalajs och allt avklarat!

Nu är det ny vecka igen och kalasen och festerna är avklarade. Det var en trevlig vecka med mycket folk i omlopp. Fick det jag önskade mig och kan nog bocka av det mesta på min lista samt även lite till.

Festen i fre blev en ganska blöt tillställning med en väldans massa drinkbiljetter i omlopp men det var trevligt och jag höll mig på banan. Det gick även bra på bowlingen vilket kanske var lite förvånande med tanke på alkoholintaget, kan varit så att jag låg i lä mot vissa andra och därför fick bättre poäng.

Lördagen började med lite sovmorgon, frukost på sängen av min älskade och sedan paketöppning. Fick kalsonger och en rakapparat. Har länge velat ha en rakapparat men inte kännt mig sugen på att köpe en själv då de är ganska dyra men när jag fick en så var det en väldigt uppskattad present. Kalsongerna var också en bra present, välbehövlig om inte annat. Lördagen fortsatta med en tur till mediamarkt för att kolla om rakapparaten var billigare där, Malin hade inte haft möjlighet att ta sig dit utan bil när hon skulle köpa. Mycket riktigt var den ett par hundra billigare där men självklart så var den slut så det blev istället en dyrare för i stort sett samma pris. Sedan var det dags att åka upp till jobbet för att ställa iordning för kvällen, blåsa ballonger och serpentiner och så. Fin fint blev d, men stressigt tillslut. Vi hann på håret innan folk började dyka upp. Blev en mycket trevlig tillställning!!

På söndagen vaknade jag och var oförskämt pigg så vi beslutade oss för att ta en sväng på stan samt gå på en julmarknad i knäppingsborg. Söndagen var en sån där riktigt mysig dag med strosande på stan och lunch på kupolen.

Ja, helt enkelt har det varit en väldigt mysig och rolig helg.