Back in reality

Midsommar bestod av sol, regn, grillat, kubb, krocket och faktiskt lite öl. Dagen började ute hos mamma och pappa med sill lunch och jordgubbstårta. Däremot så fick våra planer på att fira midsommar på Viudden ändras till midsommar på andra sidan sjön någonstans mellan Svärtinge och stan då de skjutit dansen till klockan 17 och det var lite sent för oss. Efter dansen fortsatte vi hemma hos Sofias pappa med lite krocket, där för övrigt undertecknad stod som segrare, och grillning. Kvällen fortsatte med kubb och sällskapsspel inomhus, allt som allt en väldigt trevlig kväll! Bilder på kvällen kommer när jag får tid, just nu är kvällarna uppbokade till att vara ”sällskaplig”.

I lördags kväll så kom Malin bror och mamma ner för att hälsa på så under dagen gjorde vi inte så mycket mer än sov länge och plockade i ordning lite inför att de skulle komma. På söndagen åkte vi till minigolfbanorna på himmelstalund och körde en omgång och sedan ut till mina föräldrar för att äta en bit mat. Trevligt att våra föräldrar fick träffas nu också, faktiskt första gången under de åren vi varit tillsammans. Det har mest varit vi som åkt upp till Luleå, de enda som varit här är Malin pappa som kom förbi när han ändå var i Stockholm och Malins moster likaså.

Nu har jag även börjat jobba heltid igen efter att kört halvtid i ca tre veckor, tungt ska jag säga. Jisses vad trött jag var igår kväll. I kväll vet jag inte vad som händer, har inte fått någon rapport hemifrån vad de tänker hitta på under dagen. Vi har pratat om att åka till smultronstället men i det här vädret vet jag inte om det är så aktuellt. I morgon så ska jag i alla fall på galej med jobbet, vet inte så mycket vad som händer förutom att vi ska på kråkholmsrevyn. Kul blir det nog i alla fall och jag har bokat en chaufför i fall att jag blir sugen på att ta något starkare att dricka.

"Fredag" igen!

Sitter för tillfället och dricker kaffe framför datorn på jobbet. det är en skön morgonsyssla tycker jag. Ska jobba riktigt kort dag idag, till 9:20. Hehe, riktigt skönt. Under veckan som gått har varken orken eller lusten funnits för att skriva, tror det kan ha med det tråkiga vädret att göra. I lördags var vi i allafall på Mackes 25 års fest, det var riktigt trevligt. Tyvärr var det en miljon knott också så vi kunde tyvärr inte vara ute och varken äta eller spela kubb. Festen var hos Mackes föräldrar ute i ödemarken, vi snackar alltså 3 mil ut i skogen från finspång. Men som sagt, det var en trevlig tillställning. Det mest spännande som hänt i veckan annars är nog att vi varit på BVC igen, även den här gången +ca 300g. En mycket duktig flicka! Igår så var vi hos socialen, inte riktigt så illa som det låter, utan vi var hos familjerätten och jag fick bedyra min "skyldighet" och skriva på lite papper. Det betyder att nu även jag nu är vårdnadshavare till lilltjejen.

På lördag kommer Malin mamma och bror ner och hälsar på, det ska bli kul! Våran plan är att de skall bo i lilla lägenheten som vi inte börjat med ännu. Det är nära men ändå så att de kan få egen dusch, toalett osv. Den är klar att användas så när som på att det behöver dammsugas lite. Det får bli dagen bestyr. Jag hade nog tänkt att försöka hinna med att klippa gräset också, det har börjat ta sig igen sen torkan och stuckit iväg en del i längd.

Midsommarafton kommer firas hemma hos mina föräldrar i viudden på dagen. Vi ska ut och äta sommarlunch och sedan (förhoppningsvis) ner till udden och kolla på midsommarfirandet. Det var inte igår som jag var där på midsommar, kan tänka mig att det iallafall var 5-6 år sedan. Innan det så var vi där varje år.

Nu måste jag vara lite nyttig, får se om det kanske uppdateras med lite bilder under helgen. Stay tuned!

Lösenordsskyddad blogg

Jag kommer inom en snar framtid börja lägga upp VISSA inlägg som lösenordsskyddade. Det kommer vara inlägg med ett innehåll som jag inte vill att vem som helst skall ha tillgång till. Jag har ändå en hel del dagliga besökare som jag inte vet vilka ni är och vill gärna att ni meddelar er. Om ni vill ha ett lösen och användarnamn så går det alldeles utmärkt. Gör som nedan!!


Klicka först vid ringen, då kommer formuläret upp som är på den nedre bilden. Fyll i det ich skicka, glöm dock inte mailadress så att jag kan skicka tillbaka uppgifterna.

Värst vad jag bloggar sällan

Det hinns helt enkelt inte med att blogga varje dag även om det finns material att plita ner så det får bli lite sammanfattningar så här då och då.

Om vi börjar med idag så har vi precis kommit hem från stan, tänt upp grillen och just lagt på ett foliepaket med rå färskpotatis på grillen och jag passar på att blogga medan det "puttrar". Leah har iallafall fått sig två mössor idag, två som sitter kvar och som visar att det INTE är en kille. Hon har blivit titulerad han två gånger på rad och vi blev less. Sen har jag shoppat lite åt mig själv också, inte mycket men jag hittade ett snyggt skärp som jag slog till på.

I onsdags så var Sofie, Patrik och Jonatan på besök, vi hade trevligt ,pratade och åt god rabarberpaj som Malin gjort dagen till ära. Leah fick även en gullig orm som man hänger på spälsängen eller på bilbarnstolen. Precis innan de kom så tittade även Hanna och Ami in en sväng, de var på promenad och hade med sig en present till Leah, det var en (till) jätte söt nalle, hon kommer nog ha svårt att välja favorit när hon blir lite äldre. Tack så mycket allesammans!!

Igår så fick Leah sitt första bad, jag vet inte riktigt om hon gillade det eller inte. Först var hon tyst och verkade gilla det men den blev hon helt hysterisk. Vi vet inte om det beror på att hon bajsade i vattnet eller om hon blev sur för badet. Det märks nästa gång. Har bilder på när hon badar som jag har en tanke på att lägga upp men de kommer hamna på en lösenorsskyddad blogg. Info kommer i ett eget inlägg.

Många dagar på en gång

Söndagen spenderades till stor del hemma hos min farmor som fyllde år. Ett trevligt kalas som vanligt men den här gången var det nästan kalas för Leah också, presenter fick hon i alla fall. En liten men jäääätte mjuk nalle som vi nu har i vagnen och kläder, b.la. två klänningar i olika storlekar. Tack så mycket allihopa!!

I måndags tog vi en promenad när jag kom hem, den blev inte så lång men i alla fall till folkparken och tillbaka. Så klart så blev det en glass på Wallmans också, men det var ju tur med tanke på hur vädret sedan svängde i tisdags. Malin har tyvärr fortfarande lite graviditetssviter kvar när hon går men vi hoppas de försvinner snart så att det kan bli riktigt långa promenader under sommaren.

Igår hade vi en inbokad tid hos barnmorskan för att väga Leah, det gick jättebra förutom att hon kissade tre gånger på rad när de vägt henne. Hehe, det gäller att passa på när man är naken. Hon hade i alla fall gått upp väldigt bra i vikt, 300g på 6 dagar. BM sa att det var bra om de gick upp 150 så 300 var alldeles utmärkt. När vi var klara där så åkte vi och hämtade husvagnen som varit på reparation sen den inte gick igenom besiktningen. Hoppas på att den passerar ombesiktningen idag, pappa skulle göre det åt mig då den ända tiden som fanns var idag klockan halv 8 och där är jag (här) i Finspång. När vi låg i sängen och kollade på fotbollen igår så passade jag även på att göra dopinbjudningarna klara och beställde dem. Hoppas på att de är klara på mån så vi kan börja skicka ut.

Ännu en dag till ända

Idag har vi mest tagit det lugnt och njutit av stunden, tagit korta promenader till ICA och apoteket samt ätit den första silllunchen för sommaren. Med svensk färskpotatis som mamma och pappa hade med sig. Ante och Sofia kom förbi framåt eftermiddagen och Leah fick present, det var en jättefin nalle som var minst lika stor som henne men jag tror nog den var större. På kvällen grillade vi tillsammans och spelade kubb. Det var länge sen men bra gick det. Den här gången så slog killarna tjejerna med 2:1, hehe!


I morgon så ska vi till farmor som fyller år, kanske att det också kan bli årets första bad. Förra året på hennes födelsedag blev det årets första (och ända i Sverige) för min del.

Nu ska jag hoppa in i duschen en liten snabbis och sedan lägga huvudet på kudden.

Nallen som Leah fick:
Tack Ante och Sofia!!

En Leah kavalkad som avslutning på den här dagen!!


Promenad

Nu är den här underbara dagen slut, men det är en ny i morgon. Dagarna bara springer iväg och idag likaså men vi har iallafall varit på Emmas examen idag, eller efter iallafall. Det blev picknick i folkparken med räkmackor och tårta, riktigt mysigt.

Nu har vi ganska nyligen kommit hem från en nästan 2h lång promenad. Riktigt skönt men nu har jag ont i fötterna och ligger i soffan o kollar på Juno. Har redan sett den filmen men Malin ville se den och jag är ju så himla snäll :) Nu ska ja lägga mig ner och slappa.

Ha en bra kväll!

Sommar sommar...

Hej! Just nu sitter jag åter på terassen och njuter men jag funderar på att flytta ut mig i solen så att jag får lite bränna. Måste smörja mig lite först bara, jag bränner mig så himla lätt i ansiktet. I dag händer det inte så mycket på dagen men i eftermiddag så bjuder min syster på examensfika i folkparken, det ska bli mysigt.

Leah och Malin sitter inne i soffan och ammar, Leah har blivit jätteduktig de senaste dagarna och äter från båda brösten. Jag är impad att Malin haft sånt tålamod och trugat med henne för hon har verkligen protesterat.


Flyttad blogg

Min blogg har varit på flytt några dagar (har jag trott) men det visade sig att det bara inte gick att logga in på samma ställe som tidigare. Just nu sitter jag på terassen och skriver, har käkat frukost och tagit det lugnt på mogonen. Idag ska vi iväg till sjukhuset för att Malin ska ta blodprov igen, bara att hoppas att svaren är bra. Efter det blir det en sväng förbi jobbet för att lämna in EM tipset och visa upp lilla Leah och sedan till bauhaus och köpa lite saker vi behöver för att bygga stabila myggnät som vi kan ha utan att katterna rymmer ut. I natt så hade vi mygginvasion i sovrummet och det är inte så kul för lilltjejen, hon kan ju inte försvara sig.

Har gjort lite förbättringar på terassen också, blev en högtalare där ute så att man kan ligga i hängstolen och bara njuta. Bilder kommer under eftermiddagen, har dessutom lite nya bilder på lillprinsessan och hennes mamma som ska ut.

Ha en bra dag, nu ska ja hoppa in i duschen och skrubba av mig lite.

Ögongodis

image125

Student och återbesök hos bb

Igår åkte vi iväg på min brors student i finspång, det där med planering blir inte riktigt som det var innan man fick barn. Allt tar lite längre tid och så står man där tillslut med alldeles för lite tid kvar. Vi hann iallafall tills Gustav skulle ta emot sitt betyg och det var ju huvudsaken. Jag fick lite flashbacks till min student när vi stod där och väntade, jag sprang ut från samma ställe fast det nu är 7 år sedan, huva vad tiden går fort.  Leah var jätteduktig hela dagen och låg så snällt och stilla i vagnen, MEN det fick vi tillbaka på natten, hon skrek fram till 3 och somnade sedan in en stund. Mamma var inte så glad på henne då, jag sover till det mesta och var ganska svårväkt när Malin ville ha hjälp. Förlåt gumman men jag kan inte rå för det.

Alla studenter ropas upp:
image123
Mamma och Emma plockar fram maten när vi kommit hem:
image122
Idag har vi varit uppepå bb för att väga Leah så att hon gått upp bra i vikt, det hade hon. Vet inte riktigt hur mycket men det var en bra viktuppgång sa de iallafall. Efter vägningen så fick vi lite hjälp med Malins ena bröst som Leah inte har velat äta ifrån. Köpte en pump på apoteket som hon ska använda för att mjuka upp det lite (det fngerade faktiskt och Leah har precis ätit från det nu när jag sitter och skriver). Efter besöket på bb så tog vi en sväng på stan och handlade b.la ett parasoll till vagnen. Blev ett rött i samma färg som väskan. Jag shoppade loss på en kortläsare till båda kamerorna så att jag slipper använda sladden samt ett mobilt bredband som vi kan ha när vi är iväg från hemmet, typ vid våra Luleresor osv.

Måste bara lägga in en bild på våran lilla prinsessa!image124
Nu är det definitivt puss och godnatt, kommer förmodligen vara helt körd imorrn annars.