Äntligen hemma och student.

Äntligen har jag fått hem mina prinsessor! Igår blev det lite kaosartat när vi kom hem, det var ganska sent och ingen av oss hade fått i sig mat och inte hade vi någon hemma heller. Jag kom bara hem och lämnade av de två andra för att sedan åka till coop och storhandla. När jag kom hem lagade jag ihop lite käk och sedan var vi helt färdiga för sängen. Leah har iallafall sovit och ätit bra under natten och även Malin har känt att hon fått sova hyfsat. Idag har det varit en helt underbar slapparmorgon, vi låg kvar i sängen till 8 och tog sen en långfrukost. Är fortfarande lite halvkaos med blöjbyten och så, skötbordet är inte uppsatt ännu. Hade tänkt göra det idag men pappa hade tagit med sig vinkelslipen så jag kan inte fixa det försen i morgon. Nu får vi se vad som händer under resten av dagen fram till ca halv 3. Kanske att vi tar en promenad ut till maxi för att lämna mintelefon som är knäpp, har inte vågat göra det innan Leah kom ut om Malin behövde ringa mig. Efter halv 3 ska vi iallafall ta oss till finspång för att gå på student, är min bror som springer ut. Lilltjejen kommer få myyycket uppmärksamhet men vi har bestämt oss att ingen får ta upp eller hålla henne mer än vi. Hon är ju så lite ännu att hon är känslig för smitta men gå dit tyckte de på bb att vi definitivt skulle göra.

image120

På jobbet för en dag.

Då Malin inte fick komme hem igår så bestämde vi att jag skulle åka till jobbet idag för att "tjäna" två dagar halvtid. Nu har jag så att jag kan ta ut heldag i morgon samt halvtid i tre veckor framöver för att sedan jobba några veckor innan min 4 veckors semester. Ska bli så himla mysigt att vara hemma så länge med mina prinsessor. Det som händer under dagen idag är att de på morgen skall göra 36h kontrollen och i eftermiddag ta ett prov på Leah sen får vi förhoppningsvis komma hem hela familjen. Hoppas på att vi hinner/orkar med en uppdatering med lite fler bilder här då.

Välkommen till världen!!

Klockan 16:11 den 27e Maj föddes lilla Leah, 3730g och 50cm. Allt flöt på hyfsat och alla mår bra. Malin och Leah fick dock inte följa med hem då Malins blodvärden inte hade varit riktigt ok under tiden hon låg inlagd innan förlossningen. Jag låg kvar över natten och kom precis hem. Har brottats lite med försäkringskassans hemsida och anmält (åt Malin) att hon fått barn och försökt anmäla tf frp åt mig själv. Det gick dock inte helt smärtfritt utan verkade vara något fel så jag får ringa supporten imorrn. Åt Malin har jag bara anmält att hon fått, inte begärt ut något. Hon har ännu inte fått reda på hur mycket hon kommer få så vi tänkte vänta på beslutet och hoppas på att det går att få ut retroaktivt, det kanske ni vet som nyligen fått??

Bilder på den underbara skapelsen!

image119


Längar efter er redan! Hoppas ni får en god natts sömn och att Leah äter lika ordentligt hela natten. Puss på er!

Nu händer det grejor!

Nu har Malin fått träffa en gynekolog som fick slemproppen att komma, så för tillfället väntar vi bara på att vattnet ska gå. Om det inte satt igång inom ett dygn så kommer hon bli igångsatt. Det betyder att nästa gång ni läser här så är jag förmodligen pappa. Är såååå spänd, får se hur mycket nytta ja kommer att göra här under eftermiddagen.

Magsmärtor

Ni som läst Malins blogg vet att vi i fredags åkte in till sjukhuset för att hon hade såna smärtor över magen. Då löste det sig iallafall och hon fick komma hem. I lördags morse så kände hon samma smärta igen och trodde det kanske berodde på att hon ätit dåligt så vi väntade och skulle se om det blev bättre. Framåt eftermiddagen blev det till slut lite bättre och vi åkte till Sofe och Patrik för att grilla och bada badtunna men när vi väl var där tog det inte lång tid innan det började bli värre och vi åkte hem. Hon tog då medicinen som doktorn ordinerat och vi la oss för att sova, jag vaknade dock klockan 2 på natten av att jag hörde Malin i badrummet. Då mådde hon riktigt dåligt och vi tyckte det var bäst att åka upp till sjukhuset igen. Väl där så tog de lite prover och så men hittade inget, det de kunde säga var att det iallafall inte var något fel på barnet. Hon fick lite smärtstillande för att kunna sova och då släppte det äntligen. Vi båda sov över där och på morgonen när vi vaknade så hade inte smärtan kommit tillbaka men de tyckte ändå att det var bäst att Malin stannade för observation över dagen. Jag åkte på min kusins konfirmation och åkte upp till Malin när jag kom tillbaka därifrån, då hade hon fortfarande inga smärtor men läkarna tyckte iallafall att hons kulle stanna över natten en gång till. Medan jag var där så satt vi och spelate yatzy och kort och hade trevligt. Jag åkte hem vid ca halv 7 för att äta och tänkte komma tillbaka efter, tyvärr så var det en massa småplock hemma som tog sån tid att jag inte ätit klart försen vid halv 10 och då var det inte så stor vits med att åka upp igen eftersom jag var så himla trött efter natten. Lutade mig tillbaka i soffan efter maten och somnade som en stock. Tycker bara så himla synd om Malin, inget roligt slut på hennes graviditet, att ligga helt själv uppe på sjukhuset. Hade gärna varit där uppe som sällskap men det känns inte som jag kan ta ledigt för den saken. Jag var iallfall på jobbet tidigt i morse så att jag kan åka upp och hämta hem henne tidigt i eftermiddag om hon får komma hem, annars så tänkte ja att jag kan ta med mig en matlåda upp så jag slipper åka hem och äta.

Längtar efter dig gumman, det är tråkigt utan dig hemma. Ses i eftermiddag, puss!!

Babyshopping

Idag när jag kom hem från jobbet så lagade vi ihop lite mat och sedan iväg för att köpa ett skötbord som Malin hade hittat på blocket. Det blev ett Brio vegga, ett skötbord i metall som har väldigt bra förvaringsmöjligheter. Tyvärr så var jag tvungen att modifiera det lite innan vi sätter upp det, våran toalettspolningsknapp sitter nämligen så att jag måste skära hål i bakstycket för att det skall gå.

Vi testade även att montera bilbarnstolen i bilen.

Här är resultatet.


image117

Böcker till sommaren!

Har kollat lite på böcker som jag är sugen på att "skaffa" till sommaren. Ja lyssnar på ljudböcker på jobbet, riktigt skönt tycker jag, tiden går liksom mycket fortare då. Sen är det väldigt trevligt att lägga sig i solstolen en varm sommardag och lyssna också, kanske inte har tid till det i sommar men man vet ju aldrig.

De jag kollat på är iaf:

Henning Mankell - Kinesen
Camilla Läckberg - Sjöjungfrun
Jens Lapidus - Aldrig fucka up
Leif GW - Den som dödar draken

Mycket som händer!

Är mycket just nu, känns som mina tankar inte riktigt hänger med. Skulle kunna tro att det är jag som är gravid, jag är disträ och glömsk. Men det kanske inte är så konstigt å andra sidan, vi ska ju ha barn när som helst och är mycket runt omkring det. Sen att inköp ska göras åt båda mina syskonsom  tar studenten/examen, plus att det är mors dag nu i helgen också kanske inverkar en del. Den här arbetsdagen är iallafall snart till till ända och jag får åke hem, skönt! Fick leka värsta spionagesnubben i morse, hade glömt kortet till jobbet hemma och receptionen hade inte öppnat. Tog mig in iaf. Är det nån som vill ta sig in på området så är det inte speciellt svårt ska ja säga, gäller att komma i rätt tid bara.

Är sol idag, det är ju trevligt. Ja o Göran satt ute i solen o käkade bulle på fikat, dom andra är iväg på aktivitet så vi gottade till det lite. Så dåligt, vi fick inte följa med för att vi är konsulter. Hmmpf, det får de på alla andra avdelningar så det är ju trevligt att vi hamnat på den "bästa".

Kanske grilla lite idag, vad säger du Malin?? Nu var det ett tag sen, har ju varit så dåligt väder. Har inget uppe iofs så vi får se. Är sugen på att testa min nyinstallerade grilltändarkontakt som jag personligen dragit fram *känner mig duktig*.

Nytt objektiv!

La precis en beställning på ett nytt objektiv till kameran, ett tamron 17-50. Har länge velat ha ett objektiv som är skarpare än kittet som följde med. Det här har fått jättebra recensioner och alla tycker skärpan är på topp. Hoppas jag blir nöjd! Jag kommer ju iaf ha en söt liten modell om inte allt för lång tid.



Förlängt

Jahopp, då var det klart, blev som jag förväntade mig, Är förlängd året ut uppe på S, inte jätteskoj men bra mil på bilen. Ska bli skönt sen att komma hem till kontoret, är så mycket skönare klimat. Spec just nu, sitter i baracker. Dom är ju fräscha och så men ändå, det känns att det är baracker.

Är lite orolig för vad det är Malin har, om det kan vara farligt o så. Ska bli skönt i morgon när provsvaren kommer, hoppas att hon slipper bli inlagd bara.

Längtan är stor nu...snart borde den komma. Du är verkligen efterlängtad lille vän, välkommen när som helst (så snart som möjligt, hehe).

Var och besiktade husvagnen idag oxå, gick inte jättebra. Bromsarna tog snett och vi åkte på en ombesiktning. Det är ju inte så farligt men det är dåligt med tider som passar mig i norrk. Ja är ju inte hemma i stan försen typ 4 på eftermiddagarna.

Äntligen tillbaka!!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat iordning min blogg igen. Har iaf kommit en bit på mina tankar med det hela. Det kändes i vilket fall som att jag skulle fixa till den nu, snart är det ju dags och då kommer jag vilja använda den.

Sitter för tillfället i soffan men ja har sittit här lite för länge nu, ryggen börjar protestera. Låter nästan som att jag oxå är gravid men det är bara en väldigt obekväm ställning att sitta vid soffbordet med datorn.

Har även testat att fotografera bilder från dia idag. Större delen av min uppväxt finns på dia och det är inte så kul, eller kul och kul. Det blir bara inte av att man tittar så ofta som i ett album. Jag kommer ihåg från när jag var liten och vi samlades framför duken ibland och kollade, det var mysigt. Anledningen att jag försöker fotografera bilderna istället för scanna är att en scanner är väldigt dyr och att lämna bort det kostar ca 5kr/bild á ca 700 bilder. Ja, räkna själva. Blev inte heeelt perfekt, men det var bara ett test. Har lite idéer för att få det bättre nästa gång.


image115

Jag och mamma någongång 1984